- +

Het Levensboek

Levensboek en zinvolle gesprekken

Het kan zijn dat u zich op een gegeven moment realiseert dat er al een heel leven achter u ligt. Met een schat aan ervaringen, levenslessen, anekdotes en avonturen. Maar ook met vele (levens)vragen en antwoorden. Het is uw eigen, unieke levensverhaal.

Een verhaal dat het verdient vastgelegd te worden in woord en beeld.

Via Welzijn Ouderen Hengelo kan iemand uw verhaal horen, opschrijven en verwerken in een ‘Levensboek’. Wat blijft zijn de herinneringen én een boek met uw eigen levensverhaal.

Meer over het levensboek kunt u lezen in de folder.

ZIN-IN
Een gesprek over levensvragen en overdenkingen. 

Ieder mens leeft het eigen verhaal. Moeilijke of indringende periodes in het leven kunnen vragen en overdenkingen oproepen. Bijvoorbeeld bij een periode van eenzaamheid, verlies van dierbaren of gezondheid. Je wilt met iemand vertrouwelijk kunnen praten over dat wat je bezig houdt. Vaak kunnen mensen met dit soort vragen bij familie of vrienden terecht. Soms echter, zijn die contacten er niet of is het juist fijn om hierover te spreken met iemand die je nog niet kent.

Bij ‘ZIN-IN’ bezoekt een geschoold vrijwilliger iemand die graag het gesprek aan wil. Het contact kan bestaan uit een (klein) aantal gesprekken. Mensen kunnen zich hiervoor zelf melden, of via een professional worden aangemeld. 

Hoe en wat?
Gerda Wessels, vrijwilliger bij Welzijn Ouderen Hengelo,  heeft theologie gestudeerd en is zorgprofessional. Zij voert de ZIN-IN gesprekken. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij a.kleingebbink@wijkracht.nl of telefoon: 06 51 46 77 09.
 

 

    - +