- +

Activiteitenwijzer

Activiteitenwijzer

In Hengelo zijn op diverse plaatsen verspreid over de stad sociëteiten en ontmoetingsruimten te vinden. En op al deze plekken worden verschillende activiteiten voor senioren geboden. Graag bieden wij u met dit boekje een compleet overzicht van de mogelijkheden. 

Sociëteiten 
Bent u 65 jaar of ouder? Dan kunt u een sociëteit bezoeken. Een sociëteit is een plek in uw buurt waar u onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje kunt maken, een kaartje kunt kaartje leggen, biljarten of één van de andere activiteiten kunt doen zoals het bijwonen van een diavoorstelling of de jaarlijkse kerstmaaltijd. De meeste sociëteiten zijn van september tot mei geopend. Kom gerust eens een kijkje nemen!

Ontmoetingsruimten 
Ontmoetingsruimten zijn gedurende de hele week geopend en hebben een uitgebreid en gevarieerd weekprogramma. Deze programma’s staan vermeld in de informatiekrantjes of nieuwsbrieven van de verschillende ontmoetingsruimten. Daarnaast kunt u deze programma’s ook vinden op deze website. 

Meer informatie 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Welzijn Ouderen Hengelo (onderdeel van Wijkracht) via het Zorgloket van gemeente Hengelo, telefoonnummer (074) 245 91 31. Vraagt u naar één van de ouderenwerkers. 

In veel wijkcentra, ontmoetingsruimtes en gebouwen van speeltuinverenigingen zijn ook diverse groepen actief. Vraag ernaar in uw buurt.

    - +