- +

Educatie & creativiteit


In Hengelo kunt u bij verschillende organisaties terecht voor het volgen van een cursus of workshop:

Cursussen

Bij Welzijn Ouderen Hengelo kunt u terecht voor cursussen op verschillende gebieden die helpen bij het ouder worden, zoals Geheugenactivering of een Grip en glanscursus.

Bibliotheek Hengelo biedt een uitgebreid cursusprogramma aan in samenwerking met onder meer Seniorweb en Crea, bijvoorbeeld als u beter uw weg wilt vinden bij de elektronische overheid of digitaal vaardiger wilt worden op de computer.

Het ROC van Twente verzorgt verschillende cursussen, die onder meer bestemd zijn voor mensen van 55 jaar en ouder, zoals Engels en computercursussen. Meer informatie op de website van het ROC van Twente.

De Volksuniversiteit
heeft ook een cursusaanbod voor 55-plussers op het gebied van creativiteit, talen en algemene ontwikkeling.

Hoger onderwijs voor ouderen (HOVO) biedt in het hele land academische cursussen, collegereeksen en excursies. Het maakt niet uit of u met pensioen bent of aan het werk. Er wordt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds les gegeven. Lees meer op de HOVO website.  

Studiekringen

Een andere mogelijkheid is om lid te worden van een studiekring. Kijk hier voor meer informatie.

Creatief

Voor kunstzinnige vorming kunt u terecht bij Oyfo. Er is een uitgebreid cursusaanbod van creatieve activiteiten. U kunt aan alle cursussen deelnemen. Voor ouderen zijn ook aparte cursussen: tekenen / schilderen, keramiek en fotografie. Meer informatie op de website van Oyfo

Informatie


Meer weten? Bel Wijkracht, telefoon: (088) 945 57 22

of kijk op de website van Wijkracht Academie.

    - +