- +

Laatste nieuwsberichten

Wijkracht vindt na twee jaar nieuwe, passende huisvesting

18-06-2020

Johannaweg in Hengelo nieuwe locatie

Johannaweg in Hengelo nieuwe locatie
Wijkracht biedt in vijf gemeenten (Borne, Dinkelland, Haaksbergen, Hengelo en Oldenzaal) ondersteuning aan inwoners die tijdelijk hulp kunnen gebruiken. In deze gemeenten zijn professionals van Wijkracht op verschillende locaties en in wijken aanwezig. Het ondersteuningsteam (financiën, secretariaat, personeelszaken, communicatie) van Wijkracht is op dit moment aan de Deldenerstraat in Hengelo gehuisvest. Voor deze medewerkers en een aantal stedelijke diensten was Wijkracht langere tijd op zoek naar passende andere huisvesting.

Nieuwe locatie
Die passende huisvesting heeft de welzijnsorganisatie nu gevonden aan de Johannaweg 26 in Hengelo. Naast het ondersteuningsteam gaan ook de medewerkers van Menthol, Hulpdienst Hengelo en Buurtbemiddeling naar het nieuwe onderkomen.

Het pand aan de Johannaweg is naast een werkplek voor de medewerkers van Wijkracht ook een plek waar inwoners van Hengelo terecht kunnen met vragen en zorgen. Inwoners kunnen binnenlopen of op afspraak met een professional in gesprek gaan. Voor meerdere vrijwilligers van Wijkracht is deze locatie straks ook hun nieuwe werkplek. Het is de planning om de locatie vanaf 1 september in gebruik te nemen.

In de buurt
Wijkracht blijft op verschillende locaties en in buurten en wijken aanwezig in de verschillende gemeenten. Op die manier zijn de professionals en vrijwilligers goed vindbaar en bereikbaar voor inwoners die vragen hebben, informatie, advies of tijdelijke ondersteuning willen.

Wijkracht biedt op verschillende levensgebieden informatie, advies en ondersteuning. Denk aan opvoedondersteuning, maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, hulp bij financiële problemen, jongerenwerk, vrijwilligerswerk en onafhankelijke cliëntondersteuning. De dienstverlening van Wijkracht is voor iedereen bereikbaar en er zijn geen kosten aan verbonden. 


    - +