- +

Laatste nieuwsberichten

Geheugensteun bij Dementie

28-02-2019

Geheugensteun bij Dementie

Praktische informatie overzichtelijk gepresenteerd

De Geheugensteun bij Dementie is een handige wegwijzer met brochures en informatie over dementie. Bedoeld om mensen met dementie en hun naasten te helpen de weg te vinden voor de juiste ondersteuning en hulp op het moment dat zij dat nodig hebben. De Geheugensteun bij Dementie zit boordevol suggesties voor vragen, nuttige telefoonnummers en websites. Alles in een kleine overzichtelijke omslag.

Op het moment dat iemand de diagnose dementie krijgt, komt er veel op iemand af. De Geheugensteun bij Dementie geeft informatie over landelijke regelgeving, plaatselijke voorzieningen en algemene informatie over dementie. De gemeente Hengelo heeft door middel van subsidie de omslag mogelijk gemaakt. 

In september 2018 is de gemeente Hengelo officieel een dementievriendelijke gemeente geworden. Een hulpmiddel als de Geheugensteun bij Dementie past daar naadloos in. Wethouder Bas van Wakeren zegt daarover in zijn aanbevelingsbrief: “Binnen onze gemeente zijn diverse mogelijkheden voor ondersteuning en voorzieningen bij dementie. Schroom niet om uw vragen te stellen. Dat is altijd verstandiger dan er mee te blijven zitten!” De Geheugensteun bij Dementie is een initiatief van Wijkracht.

De Geheugensteun bij Dementie wordt uitgereikt door de huisarts, Mediant, het ziekenhuis of bijvoorbeeld de casemanager dementie. Ook is de omslag te verkrijgen bij Wijkracht, Het MantelzorgCafé en het Alzheimer Café Hengelo. Voor informatie kunt u contact opnemen met Wijkracht, telefoonnummer 088 – 94 55 277 of per mail: info@wijkracht.nl.


    - +