- +

Samen Dementie Vriendelijk

Hengelo kreeg in september 2018 het certificaat Dementie Vriendelijke gemeente uitgereikt. Een eer èn aanmoediging om vooral door te gaan met voorlichting en activiteiten. 

In Nederland leven naar schatting 270.000 mensen met dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt dat aantal in 2040 naar 550.000 mensen. Mensen leven gemiddeld acht jaar met dementie, waarvan de eerste zes jaar thuis. Wij willen helpen om Hengelo'ers bewust te maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of voor een mantelzorger. 

Training Omgaan met dementie

Daarom bieden wij training "Omgaan met dementie". 
Een training van een dagdeel waarin je dementie leert herkennen en leert hoe je iemand kunt helpen. Welzijn Ouderen Hengelo biedt trainingen van een dagdeel voor organisaties en bedrijven, buurtverenigingen etc. Ook is er een training van vier dagdelen. In de trainingen worden praktijksituaties uitgespeeld. 
Vraag naar de mogelijkheden bij Welzijn Ouderen Hengelo via (088) 945 57 22.

Meer plannen

Er is een werkgroep in Hengelo die nog meer plannen maakt. Doel hiervan is om mensen met dementie te ondersteunen zodat zij zo lang mogelijk het gewone leven kunnen leiden.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Welzijn Ouderen Hengelo via (088) 945 57 22.

Test hier je kennis over dementie in de gratis online training van 15 minuten.

    - +