- +

Rouwbegeleiding

Het overlijden van een partner is een van de meest aangrijpende gebeurtenissen in ons leven. De dood brengt verwarring, meestal veel verdriet en rouw. Voor u als nabestaande breekt er een moeilijke periode aan. Praten met mensen die uit eigen ervaring weten wat het is een partner te verliezen, kan dan een belangrijke aanvulling zijn op de ondersteuning vanuit uw eigen omgeving.

Bezoekdienst weduwen / weduwnaars

De bezoekdienst is er voor vrouwen en mannen van 45 jaar en ouder, woonachtig in de gemeente Hengelo, van wie de partner is overleden. De bezoekdienst ondersteunt weduwen en weduwnaars in hun rouwproces. Een vrijwilliger, zelf weduwe of weduwnaar, komt een à twee keer per maand bij u op bezoek. Samen praat u over uw verlies en wat u als gevolg daarvan doormaakt. In principe komt de vrijwilliger maximaal tien keer bij u op bezoek. De bezoekdienst is gratis.

Hoe werkt de bezoekdienst?

U kunt telefonisch contact opnemen met de coördinator van de bezoekdienst. Deze maakt een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek besluit u zelf of de bezoekdienst iets voor u is. Wij zorgen dan voor een vrijwilliger, met wie u verdere afspraken kunt maken.

De vrijwilligers

De vrijwilligers zijn 55 jaar of ouder en zijn zelf weduwe of weduwnaar. Hun verlies heeft inmiddels een plaats gekregen in hun leven. Uit eigen ervaring weten zij wat het is om een partner te verliezen. Daarnaast hebben zij een cursus ‘rouwbegeleiding’ gevolgd.

Meer weten of aanmelden?

U kunt contact opnemen met het Zorgloket: 074 245 91 31 of mail naar bww@wijkracht.nl 

Contact Zorgloket

Heeft u een vraag? Zoekt u ondersteuning of wilt u hulp om een goed idee uit te voeren? Neem contact op! >>

    - +