- +

Vervoer

Lopend, fietsend, rijdend met de auto of een scootmobiel, om anderen te ontmoeten moet u er op uit en deelnemen aan het verkeer. De toegankelijkheid van het openbaar vervoer is verbeterd: jong en oud, goed of minder goed ter been, rolstoelgebruikers en mensen die slechtziend zijn, moeten gebruik kunnen maken van de bus en de trein. En wanneer u vanwege uw beperking geen gebruik kunt maken van het openbaar vervoer of wanneer u ouder bent dan 80 jaar, dan kunt u in aanmerking komen voor een taxipas. Hiervoor heeft u wel een indicatie nodig. Neem voor meer informatie contact op met het Zorgloket (074 245 91 31)

Regiotaxi, vervoer binnen de regio


De Regiotaxi is taxivervoer dat op afroep beschikbaar is en voor iedereen toegankelijk. Vaak rijdt u samen met andere personen omdat ritten gecombineerd worden. U wordt bij de deur opgehaald en naar uw bestemming gebracht. De Regiotaxi vervoert u in taxi’s of taxibusjes en is zeer toegankelijk voor mensen met een beperking. Een rolstoel of rollator is geen probleem.

Voor de Regiotaxi belt u tenminste 1 uur voor de gewenste vertrektijd naar telefoonnummer 0900 - 1814 (lokaal tarief). De kosten wisselen: u betaalt afhankelijk van het aantal zones dat u reist. Mensen die 80 jaar of ouder zijn en mensen met een beperking kunnen een regiotaxipas aanvragen bij het Zorgloket, waarmee ze met korting kunnen reizen. Het Zorgloket is bereikbaar op telefoonnummer 074 - 2459131.

Begeleid vervoer Hengelo


Soms is er niemand in uw directe omgeving, die u kan helpen. De Hulpdienst Hengelo biedt begeleid vervoer voor mensen die niet met het openbaar vervoer of de regiotaxi kunnen reizen. Bijvoorbeeld wanneer het gaat om vervoer in combinatie met persoonlijke begeleiding voor een bezoek aan de huisarts of het ziekenhuis of een sociaal bezoek. De vrijwilliger van de Hulpdienst brengt u naar de juiste bestemming en begeleidt u daarbij. De dienstverlening is gratis met uitzondering van een onkostenvergoeding bij autovervoer.

Hulpdienst Hengelo is te bereiken via telefoon: 074 - 291 73 77. E-mail: info@hulpdiensthengelo.nl
Of bezoek de website: www.hulpdiensthengelo.nl

Parkeervoorzieningen


Wanneer u slecht ter been bent, kunt u bij het gebruik van een auto een gehandicapten parkeerkaart aanvragen bij het Zorgloket. U hoeft geen parkeergeld te betalen wanneer u op een openbare parkeerplaats staat met een gehandicaptenparkeerkaart. U betaalt wel parkeergeld bij het ziekenhuis en de diverse parkeergarages. Rijdt u zelf auto, dan kunt u een speciale gehandicaptenparkeerplaats bij uw woning aanvragen bij het Publieksplein. Dit vergroot de kans op een parkeerplek bij uw voordeur.

    - +