- +

Hulpmiddelen

Uitleenpunten


Hulpmiddelen kunnen het leven wat gemakkelijker maken wanneer u ziek bent of slecht ter been. Er zijn verschillende uitleenpunten van thuiszorg waar u hulp- en verpleegartikelen kunt huren of lenen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor degenen die u (helpen) verzorgen. U kunt hierbij denken aan een tillift, looprekjes, toiletverhogers, ondersteek, matrashoezen, urinaals, of douchezittingen.

Er zijn ook allerlei hulpmiddelen om uw hobby’s te kunnen blijven uitvoeren. Iedereen kan lenen. U hoeft hiervoor geen lid te zijn van een thuiszorgorganisatie. Sommige artikelen zijn niet te leen. Daar zijn kosten aan verbonden. Informeer bij uw ziektekostenverzekeraar of u voor het huren of kopen van artikelen een (gedeeltelijke) vergoeding van de kosten kunt aanvragen.

Leden van CarintReggeland krijgen in de CarinReggelandwinkel 10% korting op het kopen of huren van artikelen. Naast CarintReggeland hebben een aantal andere thuiszorgorganisaties ook mogelijkheden voor uitleen van hulpmiddelen. Informeer hiernaar.

Rollator


Het gebruik van een rollator, rolstoel of scootmobiel spreekt niet altijd voor zich. Voor meer informatie kunt u terecht bij de uitleenpunten of de leverancier. Er zijn verschillende soorten rollators: sommige zijn geschikt voor binnenshuis, andere zijn meer geschikt voor buiten. De rollator moet voor u gemakkelijk te gebruiken zijn: wat voor u de beste keuze is, hangt af van uw lichaamsbouw en uw persoonlijke voorkeur. Vraag advies en probeer een rollator uit voordat u er één aanschaft. Informeer ook welke service en garantie u kunt krijgen.

Zorgloket


Een rollator schaft u zelf aan, een rolstoel of een scootmobiel kunt u aanvragen bij het Zorgloket op het Publieksplein in het stadskantoor. Het loket is geopend op: maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur. De medewerkers van het Zorgloket zijn telefonisch bereikbaar op (074) 245 91 31 en u kunt eventueel ook e-mailen naar zorgloket@hengelo.nl
.

Betrokken Organisaties:


Carintreggeland winkel (Centrale hal ziekenhuis ZGT)
Geerdinksweg 137-15
7555 DL Hengelo
Telefoon: 0229 - 753 077
Website: www.carintreggeland.nl

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Tussen 12.30 en 13.00 uur gesloten.

    - +