- +

Levensboek

Herinneringen in een persoonlijk document


Welzijn Ouderen Hengelo heeft een project waarin u als zelfstandig wonende ouderen in Hengelo een Levensboek kunnen laten maken. De gesprekken hiervoor worden gevoerd door een vrijwilligster die bij u op bezoek komt.

Het levensboek maken levert u aandacht op. U haalt herinneringen op en kunt er over te vertellen. Vertellen levert ook erkenning op: het doet ertoe wat er is gebeurd, uw herinneringen mogen gehoord en verteld worden. Het is de moeite waard om het op laten schrijven en een mooi, persoonlijk document van te laten maken.

Een levensboek kan ook een nalatenschap zijn voor kinderen of kleinkinderen.


Foto: Samen herinneringen ophalen aan vroeger.

Kennismakingsgesprek


Na een kennismakingsgesprek met de projectleider, wordt een vrijwilliger aan u gekoppeld. In een periode van 7 tot maximaal 10 weken, komt de vrijwilliger wekelijks bij u op bezoek. Aan de hand van gesprekken wordt uw leven in kaart te gebracht. De vrijwilliger verwerkt alle gesprekken tot een boekwerk. (desgewenst in meervoud).

De feitelijke kosten voor het boek zijn voor uw rekening. Afhankelijk van de vorm waarvoor u kiest zijn de kosten per boek hoger of lager. De vrijwilliger bespreekt dit met u. Verder zijn er geen kosten aan verbonden. Wel bent u gastvrouw/heer voor de vrijwilliger.

Aanmelden


Inschrijven voor Mijn levensboek kan online via dit aanmeldformulier.

Telefonisch aanmelden kan ook via Wijkracht, telefoon: (088) 945 57 22 of bel voor meer informatie met Ankie klein Gebbink, telefoon: 06-5146770 of e-mail: a.kleingebbink@wijkracht.nl.

Voor actuele informatie over cursussen kunt u ook een kijkje nemen op de website van Wijkracht Academie.

Quote


("..Misschien een beetje ongepast dat ik het zeg maar ik ben best wel een beetje trots op wat ik voor mijn kinderen heb gedaan. Het was een hele opgave om zes kinderen groot te brengen. Maar het is meer dan de moeite waard geweest. Ik ben blij dat ze allemaal goed terecht zijn gekomen. Daar heb ik toch mijn steentje aan bijgedragen, denk ik dan maar..”)

(vertelster van 91 jaar)

Informatie


Meer weten? Bel Wijkracht, telefoon: (088) 945 57 22

of kijk op de website van Wijkracht Academie.

    - +