- +

Educatie & creativiteit


In Hengelo kunt u bij verschillende organisaties terecht voor het volgen van een cursus of workshop:

Cursussen


Bij Welzijn Ouderen Hengelo kunt u terecht voor cursussen op verschillende gebieden die helpen bij het ouder worden, zoals geheugentraining of een glanscursus.

Bibliotheek Hengelo biedt een uitgebreid cursusprogramma aan in samenwerking met onder meer Seniorweb en Crea, bijvoorbeeld als u beter uw weg wilt vinden bij de elektronische overheid of digitaal vaardiger wilt worden op de computer.

Het ROC van Twente verzorgt verschillende cursussen, die onder meer bestemd zijn voor mensen van 55 jaar en ouder, zoals Engels, computercursussen en studiekringen. Meer informatie op de website van het ROC van Twente.

De Volksuniversiteit
heeft ook een cursusaanbod voor 55-plussers op het gebied van creativiteit, talen en algemene ontwikkeling.

Hoger onderwijs voor ouderen (HOVO) biedt in het hele land academische cursussen, collegereeksen en excursies. Het maakt niet uit of u met pensioen bent of aan het werk. Er wordt ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds les gegeven. Lees meer op de HOVO website.  

Studiekringen


Een andere mogelijkheid is om lid te worden van een studiekring. Op dit moment hebben studiekringen in Hengelo plek voor nieuwe leden. Kijk hier voor meer informatie.

Creatief


Voor kunstzinnige vorming kunt u terecht bij Crea. Er is een uitgebreid cursusaanbod van creatieve activiteiten. U kunt aan alle cursussen deelnemen. Voor ouderen zijn ook aparte cursussen: tekenen / schilderen, keramiek en fotografie. Meer informatie op de website van Crea


Meer weten? Bel het Zorgloket, telefoon: 074 - 2459131

    - +