- +

Met elkaar dementievriendelijk in Borne en Hengelo

Dementie

Eén op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. Dementie is een ziekte van de hersenen, waarbij de zieke steeds meer moeite krijgt om zelfstandig te functioneren en steeds meer afhankelijk wordt van anderen. Met elkaar kunnen we veel doen om mensen met dementie te ondersteunen in een zelfstandig en waardig leven.

Onwetendheid over dementie kan leiden tot onbegrip. Daarom gaan we hier extra aandacht aan besteden. Met activiteiten en veel informatie. Zodat mensen met dementie beter begrepen worden en naasten hen beter kunnen ondersteunen. Zodat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en hun eigen leven kunnen leiden.

Wijkracht, Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg hebben de krachten gebundeld in het project ‘Met elkaar dementievriendelijk’. Om in Hengelo en Borne dementie extra onder de aandacht te brengen. Er worden artikelen geplaatst in diverse weekbladen, de magazines van Carintreggeland en TriviumMeulenbeltZorg en we verzorgen regelmatig posts op onze social mediakanalen die de kennis over dementie kunnen verbeteren. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd die in het teken staan van leven met dementie en hoe we mensen kunnen bijstaan. 

Meer informatie en een overzicht van alle activiteiten in de Week van de Dementie vindt u op de website van Wijkracht.

    - +